Ilość produktów = 0
|
| |
Wartość = PLN 0.00
|
Seria: Exclusive - wydania albumowe Autor: Praca zbiorowa, pod red. Lecha Tkaczyka ISBN: 9788366926097 Cena: 80.00 Rok wydania: 2022 Opis: Wydanie I, rok 2022, albumowe, format A4, stron 152 plus 64 kolorowe ilustracje. Oprawa miękka. Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza! Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować! |