Ilość produktów = 0
|
| |
Wartość = PLN 0.00
|
Seria: Exclusive - wydania albumowe Autor: praca zbiorowa, pod red. Lecha Tkaczyka ISBN: 9788366926059 Cena: 120.00 Rok wydania: 2022 Opis: Wydanie I,rok 2022, albumowe, format A4, stron 152 plus 64 kolorowe ilustracje. Oprawa twarda. Kuchnia indyjska odzwierciedla 8000-letnią historię różnych grup i kultur wchodzących w interakcje z subkontynentem indyjskim, co prowadzi do różnorodności smaków i kuchni regionalnych występujących we współczesnych Indiach. Biorąc też pod uwagę różnorodność gleby, klimatu, kultury, grup etnicznych i zawodów, kuchnie te są bardzo zróżnicowane i wykorzystują lokalnie dostępne przyprawy, zioła, warzywa i owoce. Orientalne przyprawy uatrakcyjniają dania kuchni indyjskiej i dodają im smaku. Warto więc, abyśmy i my zaczęli z dobrodziejstw i bogactwa natury korzystać! A od kogo się uczyć, jeśli nie od najlepszych? Pamiętaj Czytelniku! Jeśli lubisz dobrze i niedrogo zjeść, zależy Ci na własnym zdrowiu czy też zastanawiasz się, dlaczego ludzie Wschodu żyją o wiele dłużej niż my, to spróbuj potraw kuchni indyjskiej. Dowiedz się, co sprawia, że Azjaci tak obficie doprawiają swoje potrawy. W książce Kuchnia indyjska znajdziesz odpowiedź na wiele z takich pytań. Dzięki zawartym w tym poradniku przepisom kulinarnym poczujesz smak i zapach Orientu, a co ważniejsze – odkryjesz odtruwające, odchudzające, odmładzające i relaksujące właściwości przypraw i ziół, stosowanych we wschodnich kuchniach w przeogromnych ilościach. |