Ilość produktów = 0
|
| |
Wartość = PLN 0.00
|
Seria: ZDROWIE I URODA Autor: Andrew Laughin ISBN: 9788364786198 Cena: 27.00 Rok wydania: 2020 Opis: Niestrawność, wrzody, refluks, kamienie – na schorzenia wątroby choruje co trzeci Polak! Jest to zwykle spowodowane nieodpowiednią dietą, komplikacjami pochorobowymi lub nadużywaniem leków i używek. Jednak z większości tych chorób można się wyleczyć! Będąc tak ważnym organem, wątroba narażona jest na wiele czynników, które mogą uczynić ją słabą. Ten poradnik uzmysłowi Wam, jakie są przyczyny występowania większości chorób układu trawiennego – nie tylko wątroby, ale także każdego organu z nią powiązanego: dwunastnicy, trzustki, żołądka, jelit, woreczka żółciowego… Znajdziecie w nim porady dotyczące naturalnych metod leczenia, a także informacje o badaniach lekarskich, najnowszych urządzeniach, wspomagających leczenie oraz dietach, które mogą pomóc w najczęstszych dolegliwościach. objętość 138 stron; oprawa broszurowa; Pogadankę o książce prowadzoną przez dietetyka żywienia Lecha Tkaczyka znajdziesz na: youtube youtube JAK ZASIĘGNĄĆ PORADY DIETETYKA ŻYWIENIA LECHA TKACZYKA W SPRAWIE OCHRONY I ZDROWIA WĄTROBY. Jeśli chcesz uzyskać poradę w sprawie dbałości o wątrobę, doboru diety dla prawidłowej pracy wątroby, ochrony tak ważnego organu skontaktuj się z dietetykiem żywienia Lechem Tkaczykiem, absolwentem Technologi Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Lech Tkaczyk jest autorem wielu książek o żywieniu, kuchni, w tym książki Dieta Funkcjonalna. Leczenie ziołami w kuchni. Nowe spojrzenie na żywienie. youtube Książka jest do nabycia w księgarni Wydawnictwa Astrum. www.wydawnictwo-astrum.pl mail: [email protected] ZAKUP ZIÓŁ I MIESZANEK ZIOŁOWYCH NA DOLEGLIWOŚCI WĄTROBY! Jeśli interesuje Cię zakup przygotowanej specjalnie dla Ciebie indywidualnej mieszanki ziół na schorzenia wątroby,to po konsultacji dietetycznej z naszym dietetykiem żywienia zostanie ona przygotowana i przesłana na wskazany adres. Kontakt z dietetykiem żywienia Lechem Tkaczykiem możliwy jest mailowo, telefonicznie, poprzez umówioną wcześniej telekonfernecję. www.bizmark.com.pl mail: [email protected] tel. 733 468 895 Recenzja: Zdrowa wątroba 2020 Większość z nas, kiedy słyszy o konieczności przejścia na dietę, wiążę to przede wszystkim z dużym wyrzeczeniem. Myślimy o tym, że od dziś musimy pożegnać się z ulubionymi daniami, wyłączyć ze swojego jadłospisu najczęściej używane produkty i oto zaczyna się dla nas nieskończenie długa katorga spod znaku kleiku i wafli ryżowych. Tymczasem coraz częściej dietetycy opracowują diety, w których pokazują nam, jak bezboleśnie zamienić jedne składniki na drugie, tak, by dobrze wpłynęło to na nasze narządy i jednocześnie nie stało się zbyt uciążliwe na co dzień. Jednym z organów najczęściej narażonych na różne dolegliwości jest wątroba. To właśnie o niej pisze w swojej książce pt. Zdowa wątroba Andrew Laughin. Książka kompleksowo ujmuje problem wątroby: na początek daje medyczne wprowadzenie, pozwalające uzmysłowić nam, jak ogromne znaczenie ma prawidłowe funkcjonowanie tego organu; dalej autor dokonuje zróżnicowania diety wątrobowej w zależności od konkretnej dolegliwości (przybliżając specyfikę każdej z nich) oraz w sytuacjach takich, jak ciąża i wycięcie woreczka żółciowego. W kolejnych rozdziałach przedstawia najważniejsze zasady omawianej diety, wzbogacając swój wywód przejrzystymi tabelami produktów zalecanych i szkodliwych. Całość zakończona jest dużą listą przepisów dostosowanych do diety wątrobowej (recepty kulinarne zajmują większą część książki, dzięki czemu dietę możemy wypróbować od razu w praktyce). Zróżnicowanie proponowanych dań jest bardzo duże – od zupy-kremu z brokułów i mięty przez kurczaka w sosie mandarynkowym, aż po wędzoną makrelę z piekarnika i dyniowe babeczki z borówkami. Nieskomplikowane i niedrogie, a jednocześnie fantazyjne przepisy wywołują na podniebieniu wszelkie smaki. Książka Andrew Laughina napisana jest bardzo przejrzyście i w przystępny sposób wyjaśnia wszelkie medyczne zagadnienia związane z wątrobą, unikając przy tym skomplikowanej terminologii. Pokazuje jak jeść zdrowo, a równocześnie różnorodnie, kolorowo i smacznie – obala więc mit pełnej wyrzeczeń zdrowej diety opartej na odejmowaniu produktów z jadłospisu. Pozycja niezastąpiona dla każdego borykającego się z problemami wątroby. Drugą książką z tej serii jest Dieta dla wątroby autor Andrew Laughin. Zapraszam do zakupu tej książki. Ciekawe strony: https://www.mp.pl/pacjent/gastrologia/choroby/watroba/50948,watroba-budowa-i-funkcje Wątroba – budowa i funkcje Prof. dr hab. Jacek Juszczyk Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |