Ilość produktów = 0
|
![]() | |
Wartość = PLN 0.00
|
![]() | Seria: KSIĄŻKI ARCHIWALNE Autor: Barbara Jakimowicz-Klein ISBN: 8372772053 Cena: 24.50 Rok wydania: 2014 Opis: Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawi?a sie sw?dz?ca wysypka? Cierpisz na zgag? i niestrawno?? po spo?yciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz si?, dlaczego ci?gle masz zatkany nos i ?zawi?ce oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki? To mog? by? objawy alergii - jednej z najcz??ciej wyst?puj?cych chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niew?a?ciwa reakcja uk?adu immunologicznego na pewne sk?adniki po?ywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i doros?ych. Jak sobie radzi? z t? przykr? dolegliwo?ci?? Przede wszystkim unika? uczulaj?cego pokarmu. W?a?ciwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej ksi??ce wymienia najcz?stsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a tak?e proponuje specjalne diety dla niemowl?t, dzieci oraz doros?ych uczulonych m.in. na bia?ka zbó? (dieta bezglutenowa), bia?ka mleka krowiego i bia?ka jajka kurzego. Mamy nadziej?, ?e "Kuchnia alergików" u?atwi Pa?stwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych da?. |