Ilość produktów = 0
|
![]() | |
Wartość = PLN 0.00
|
![]() | Seria: KSIĄŻKI ARCHIWALNE Autor: Barbara Jakimowicz-Klein ISBN: 8372771677 Cena: 24.50 Rok wydania: 2013 Opis: Czy wiesz, co to jest barszcz z rurą? Znasz smak gramatki czy tłuczeńców? Chcesz zachwycić gości sałatką z kapusty pekińskiej i brzoskwiń albo faszerowaną papryką? Bogactwo polskiej kuchni jest przeogromne! Niestety, dla wielu z nas tradycja to wigilijne uszka czy nieśmiertelny bigos, nowoczesność zaś kojarzy się ze spaghetti lub leczo. To bardzo błędne myślenie! Świadczy o tym właśnie oddawana w Państwa ręce doskonała "Kuchnia polska. Tradycja i nowoczesność" Barbary Jakimowicz-Klein. Ta książka to istna skarbnica przepisów na dania z dawien dawna obecne na polskich stołach oraz receptur na potrawy dopiero zdobywające serca (czy jak kto woli – żołądki!) Polaków. Niezwykłość tej publikacji polega jednak nie na prezentowanych daniach, ale na... dosypywanych do nich ziołach! Właśnie te zioła dodają smaku i aromatu wszystkiemu, o czym traktuje ta książka, czynią ją nader oryginalną. Słowem, macie Państwo przed sobą 252 strony na temat niespotykanych, niosących zdrowie (zioła!) rozkoszy podniebienia i w starym, i w całkowicie nowoczesnym stylu! |